info@liberifoundation.com

+31 (0) 527 763 423

Het Spijk 12, 8321 WT Urk, NL

LIBERI FOUNDATION WIL DE OUDE DOKTERSPOST

Transformeren tot geboortecentrum

De eerste voorbereidingen voor ombouwen worden momenteel al uitgevoerd: het aanbrengen van water en stroom. De kliniek zal worden verdeeld in 3 ruimtes die op elkaar aansluiten;

1. Een verloskamer
2. Douchefaciliteiten voor na de bevalling
3. Een observatieruimte voor moeder en kind

Er is gekozen is om te renoveren in plaats van nieuw te bouwen, zodat de kosten gedrukt kunnen worden. Liberi hoopt volgend jaar €30.000 binnen te halen zodat zij van start kan gaan! 

GEZONDHEID EN het WELZIJN

Van moeder en kind staan voorop

Het streven om in 2024 een geboortecentrum te creëren in de gerenoveerde oude dokterspost is van groot belang om de totale zorg voor zwangere vrouwen in het gebied te verbeteren en complicaties tijdens en na de geboorte te verminderen. Het is bekend dat goede medische zorg tijdens de zwangerschap en bevalling cruciaal is voor de gezondheid en het welzijn van zowel de moeder als kind.

DE KLINIEK ZAL VOORZIEN IN:

Prenatale zorg: Zwangere vrouwen moeten regelmatige controles en screenings ontvangen om de gezondheid van zowel de moeder als de baby te waarborgen. Dit omvat het monitoren van de groei van de baby, het controleren van de bloeddruk en het opsporen van eventuele complicaties.

Bevallingszorg: Het ziekenhuis moet uitgerust zijn met de benodigde faciliteiten en medisch personeel om veilige bevallingen te begeleiden. Dit omvat het bieden van professionele ondersteuning tijdens de bevalling, het monitoren van de vitale functies van de moeder en het kind, en het omgaan met mogelijke noodsituaties.

Postnatale zorg: Na de geboorte is het belangrijk om de gezondheid van de moeder en de baby te blijven controleren. Dit omvat het verstrekken van informatie en ondersteuning bij borstvoeding, het controleren van de herstelprocessen van de moeder en het bieden van eventuele benodigde medische zorg voor de baby.

Kansen op een succesvolle en Gezonde Geboorte vergroten

Nieuwe gynaecologieafdeling voor vrouwen in Kamimbi

Het creëren van een gespecialiseerde gynaecologieafdeling in de oude dokterspost zal een veilige en toegewijde omgeving bieden voor zwangere vrouwen, waar ze kunnen rekenen op hoogwaardige medische zorg. Dit zal de kansen op een succesvolle en gezonde geboorte vergroten en de moeder- en kindersterfte verminderen. Het is een belangrijke stap om te zorgen dat zwangere vrouwen in Kamimbi en de omgeving toegang hebben tot de zorg die ze nodig hebben, zodat ze veilig en met de juiste ondersteuning kunnen bevallen.