info@liberifoundation.com

+31 (0) 527 763 423

Het Spijk 12, 8321 WT Urk, NL

Volg ons:

Liberi school

veilige leeromgeving

Liberi school

Elk kind verdient onderwijs. De Liberi school is een school gebouwd voor kinderen van de community van Kamimbi in Zambia. Hier was dringend behoefte aan een school omdat de staatsscholen vanwege grote afstanden voor veel kinderen niet of moeilijk bereikbaar zijn en de dichtstbijzijnde staatsschool overvol is. In 2018 is de Liberi foundation gestart met de bouw en in 2022 is er een complete lagere school gerealiseerd.

0 +

Donaties...maar meer is welkom

Kwaliteit onderwijs verbeteren

Liberi school

Kinderen zijn de dokters, ondernemers, bouwvakkers en de docenten van morgen. Om er voor te zorgen dat de kinderen zich nu kunnen ontwikkelen zodat ze straks mee kunnen doen in de maatschappij is onderwijs nodig. De Liberi school maakt het verschil met goed onderwijs door bijvoorbeeld een lager klassenaantal, de juiste lesboeken en leermaterialen. Maar ook door goed opgeleide en gemotiveerde docenten die zelfs na schooltijd diverse trainingen volgen.

Kinderen vanaf 3 jaar kunnen naar de school. De Liberi school heeft 10 klassen beginnende bij de  peuter- en kleuterklassen en eindigt bij grade 7. Daarnaast is de school voorzien van sanitairgebouwen, kantine met keuken, kantoren, computerlokaal en een bibliotheek. Er is ook gedacht aan een mooie speelplek voorzien van speelattributen en een voetbalveld en er is een groententuin aanwezig.

Het enthousiasme van de kinderen en de motivatie van onze docenten en het andere personeel geeft ons nog meer energie om met dit mooie werk door te gaan. Daarom zijn we vanuit de Liberi school gestart met kleine projecten die meewerken aan een betere toekomst voor de gemeenschap. 

Wat zijn er de afgelopen jaren mooie resultaten geboekt!

Liberi school "Child First"

Niet alleen kinderen

Liberi school voor volwassenen

Er komt nog steeds veel analfabetisme en laaggeletterdheid voor. Ouders realiseren zich wel dat onderwijs belangrijk is voor hun kinderen en willen hun kinderen ook graag naar school laten gaan om hen de kans te geven op een betere toekomst en aan de armoede te ontsnappen. De reden dat Liberi het project is gestart is dat wij merkten dat ouders in het begin niet kwamen bij bijeenkomsten die de Liberi school organiseerde ondanks dat de docenten een briefje hadden meegegeven aan de kinderen. We realiseerden ons toen gelijk dat de meeste van deze ouders zelf niet kunnen lezen of schrijven. Via onze contactpersonen hebben wij een enquête gehouden. Hieruit bleek dat de volwassenen heel graag willen leren! Leren lezen en schrijven, rekenen, de nodige basisvaardigheden en kennis opdoen zouden deel moeten zijn van ieders leven. Meer dan 60 vrouwen en mannen krijgen 2 dagdelen onderwijs verzorgt door de docenten van de Liberi school.

lokale arbeidsmarkt

Liberi school als een kleinschalig beroepsonderwijs

Een beroepsopleiding biedt effectieve en goede opleidingen die aansluiten op de lokale arbeidsmarkt. Helaas is het nog niet zover dat we dit al kunnen bieden, maar dit is wel een droom voor de toekomst. Wel hebben we bedacht dat we vanuit de Liberi school al iets kunnen betekenen voor vrouwen die verder willen in het beroep coupeuse.  Er zijn een aantal naaimachines gekocht en dagelijks krijgen op de school een aantal vrouwen les onder leiding van een gediplomeerd docent. Het is zo opgezet dat ze straks een baan kunnen vinden of hun eigen bedrijfje kunnen opzetten. Ook  is het een aanwinst op de school voor wat betreft de uniformen. Immers worden hier de nieuwe uniformen gemaakt en heeft een kind een kapotte broek of rok kan dit gelijk worden gerepareerd.

Door de gift van de computers kunnen we kleinschalig, volwassenen een ICT cursus laten volgen.

Doneren helpt!

Als je nu doneert dan help je Liberi Founation met het uitbreiden van het schoolleven van een kind.

0%

Help honderden kinderen aan beter onderwijs en -gezondheid

ValutaBedrag