info@liberifoundation.com

+31 (0) 527 763 423

Het Spijk 12, 8321 WT Urk, NL

Meisjeskamp in Kamimibi

Armoede en groepsdruk zijn grote uitdagingen voor meisjes in Kamimibi en nabijgelegen dorpen. Veel van deze meisjes trouwen op jonge leeftijd, wat hun onderwijs, gezondheid en vaardigheden voor overleving belemmert. Om dit aan te pakken, organiseerde de Liberi School een meisjeskamp van 1 tot 5 december 2023, waar 80 meisjes tussen 11 en 14 jaar werden ondergebracht, waaronder enkele schoolverlaters uit de gemeenschap.

Tijdens het kamp kregen de meisjes onderwijs over verschillende onderwerpen zoals menstruatie, hygiëne, zithouding, overlevingsvaardigheden, goede gewoonten, het belang van onderwijs en drugs- en seksueel misbruik. Gezondheidswerkers van de Siamatika-kliniek informeerden de meisjes ook over de gevaren van vroege zwangerschappen en baarmoederhalskanker. De meisjes hadden plezier met het spelen van verschillende traditionele spellen, voetbal en netbal. Ze genoten ook van het luisteren naar verhalen rond het kampvuur.

Het kamp was een groot succes en de meisjes verwierven kennis die hen zou helpen om goede beslissingen te nemen naarmate ze ouder worden. Ze zullen ook in staat zijn om hun vrienden in de gemeenschap voor te lichten over het maken van de juiste keuzes. Na het kamp ontvingen de meisjes een goodiebag met onder andere een omslagdoek, badzeep, maandverband, tandenborstel en tandpasta, en diverse andere goodies. Belangrijker nog, ze vertrokken met de kennis die ze zullen gebruiken in hun dagelijks leven en in de toekomst.

Lees ook: