info@liberifoundation.com

+31 (0) 527 763 423

Het Spijk 12, 8321 WT Urk, NL

24-uurs zorg morgelijk door

Personeelshuizen naast de kliniek

We zijn blij dat we samen met Wilde Ganzen in 2022 zijn gestart met de bouw van de nieuwe kliniek. We werken samen met de lokale overheid, die ons helpt bij het inrichten van de kliniek en het leveren van extra personeel. Hierdoor is er behoefte aan huizen.

Kamimbi is een afgelegen landelijk gebied met slechte wegen. Vooral tijdens het regenseizoen zijn de wegen onbegaanbaar, waardoor het uren kan duren om een klein stukje af te leggen. Om voldoende zorg te kunnen bieden, zijn huizen essentieel.

De lokale overheid heeft grond beschikbaar gesteld om de kliniek, de personeelshuizen en de verloskundige afdeling bij elkaar te bouwen. Dit betekent dat de personeelshuizen in de buurt van de kliniek worden gebouwd, zodat er 24-uurs zorg mogelijk is. De bouw van de personeelshuizen is gelijktijdig gestart met de bouw van de kliniek, en we streven ernaar om deze in 2023 te voltooien.

Het grootste gedeelte wordt gefinancierd door

FMO Wereldbank Nederland

Yalelo, de tilapiakwekerij gelegen in hetzelfde gebied, heeft de Liberi Foundation gevraagd om dit project te begeleiden. Het grootste deel van de financiering voor dit project komt van FMO, de Nederlandse Wereldbank.

health-post