info@liberifoundation.com

+31 (0) 527 763 423

Het Spijk 12, 8321 WT Urk, NL

Volg ons:

De personeelshuizen naast het ziekenhuis

health-post-def
24-uurs zorg morgelijk door

Personeelshuizen naast het ziekenhuis

We zijn blij dat we samen met Wilde Ganzen in 2022 zijn gestart met de bouw van de nieuwe ziekenhuis. We werken samen met de lokale overheid. Zij helpen mee om straks het ziekenhuis in te richten maar ook geven ze extra personeel. Dit betekent dat er huizen nodig zijn.

Kamimbi is een remote ruraal gebied. De wegen zijn slecht. Vooral tijdens het regenseizoen zijn ze onbegaanbaar. Het kan uren duren om een klein stukje te overbruggen. Om voldoende zorg te kunnen waarborgen zijn de huizen echt nodig.

De lokale overheid heeft grond vrijgegeven om het ziekenhuis, personeelshuizen en de verloskundige afdeling bij elkaar te bouwen. Dit betekent dat de personeelshuizen dichtbij het ziekenhuis zijn. Zo is er 24-uur zorg mogelijk. De bouw van de personeelshuizen is tegelijk gestart met de bouw van het ziekenhuis en hopen we in 2023 af te ronden.

Het grootste gedeelte wordt gefinancierd door

FMO Wereldbank Nederland

Yalelo de tilapia kwekerij (gelegen in hetzelfde gebied) heeft Liberi Foundation gevraagd dit project te begeleiden. FMO Wereldbank Nederland financiert het grootste gedeelte van dit project.

health-post