info@liberifoundation.com

+31 (0) 527 763 423

Het Spijk 12, 8321 WT Urk, NL

Het nieuwe logo van Liberi Foundation

In 2018 zijn we gestart met het bouw van de Liberi School. Momenteel zijn we bezig met de bouw van een nieuw ziekenhuis, dat geopend zal worden op 13 oktober 2023. Aangezien de activiteiten van de Liberi Foundation in de afgelopen jaren zijn uitgebreid, was het nodig om het logo aan te passen aan onze werkzaamheden.

De Liberi Foundation streeft ernaar mensen extra kansen in het leven te bieden op het gebied van onderwijs en gezondheidszorg. Ons motto is daarom: “Elk kind verdient goede gezondheidszorg en onderwijs vormt de basis van alles!

De vogel symboliseert de vrijheid die we mensen willen geven. Liberi is afgeleid van het Latijnse woord ‘liber’, wat ‘vrij” betekent. In het Engels betekent ‘liberty’ ook vrijheid. We streven ernaar om mensen de vrijheid te geven zich te ontwikkelen, zodat ze zelfstandig kunnen voorzien in hun basisbehoeften, zoals onderdak en voedsel. De vogel kan zijn vleugels spreiden en verder kijken dan de zorgen van vandaag.

De projecten van Liberi Foundation bevinden zich hoofdzakelijk in Kamimbi, een dorpje in de zuidelijke provincie Siavonga van Zambia. In de vlag van Zambia is ook een adelaar afgebeeld, die staat voor de mogelijkheid om boven de problemen uit te stijgen. Onze doelgroep is de gemeenschap van Kamimbi, van jong tot oud. De groep mensen in het logo symboliseert de lokale gemeenschap. De mensen staan naast elkaar en grijpen naar vrijheid en een betere toekomst.

De ronde vorm in het logo symboliseert de zon, die licht en warmte geeft aan de gemeenschap. De zon staat ook symbool voor hoop en een betere toekomst. Dat hopen we te bereiken door de gemeenschap te voorzien van basisbehoeften, zoals onderwijs en gezondheidszorg. Vervolgens kunnen ze zich volledig wijden aan de ontwikkeling en verbetering van hun eigen gemeenschap.

Lees ook: