info@liberifoundation.com

+31 (0) 527 763 423

Het Spijk 12, 8321 WT Urk, NL

Kamimbi helpt graag mee!

In Kamimbi is de gemeenschap blij dat er nu een eigen kleine kliniek komt. De dichtstbijzijnde was uren lopen en dit is te ver voor mensen die dringende medische zorg nodig hadden. De kliniek gaat de gezondheidszorg in Kamimbi sterk verbeteren.

De bouw van de kliniek is begonnen, maar ook een uitdaging is de omheining. De kliniek moet worden omheind om de veiligheid en privacy van de patiënten te waarborgen, en ook om kleinvee te weren.
De gemeenschap is bij elkaar gekomen en heeft besloten om zelf de omheining te bouwen. Ze realiseren zich dat als ze samenwerkten en hun vaardigheden bundelden, ze de omheining kunnen bouwen zonder de hulp van professionals. Mensen uit alle hoeken van Kamimbi komen samen om te helpen. Bouwers, timmerlieden en zelfs mensen zonder bouwervaring, helpen allemaal. Ze werken samen om fondsen te werven voor de materialen maar ook om het materiaal te verzamelen en de omheining te realiseren. Het bouwbedrijf Epicrete leent hun gereedschap om te bouwen. Het bouwen van de omheining is een enorm karwei en neemt veel tijd in beslag. Maar de gemeenschap laat zich niet ontmoedigen.

De bouw van de omheining is niet alleen een manier om de kliniek te beveiligen, het is ook een manier voor de gemeenschap om zich te verenigen. Mensen leren elkaar beter kennen en helpen elkaar. Het versterkte de banden tussen mensen in de gemeenschap en brengt hen dichter bij elkaar.
Als de omheining eenmaal is voltooid, wordt het een bron van trots voor de hele gemeenschap. De kliniek is dan veilig en beschermd en klaar om patiënten te ontvangen. De gemeenschap kijkt uit naar de dag waarop de kliniek haar deuren gaat openen.

Met dit verhaal willen we ook de kracht tonen van samenwerking en gemeenschapszin. Het is een voorbeeld van wat er kan worden bereikt als mensen zich verenigen en samenwerken voor een gemeenschappelijk doel.

Lees ook:

Geslaagde bingoavond

Ruim 200 mensen vulden afgelopen zaterdagavond 19 november de zaal van Het Irene op Urk. Allemaal voor het nieuwe project van de Liberi foundation. Het

Lees meer »