info@liberifoundation.com

+31 (0) 527 763 423

Het Spijk 12, 8321 WT Urk, NL

Siamatika school

About Us

Siamatika school

In 2020 is begonnen met de bouw en renovatie van de Siamatika school, deze school ligt in hetzelfde gebied 8km verder dan de Liberi school. Naast een gebouw met twee extra lokalen, zijn ook alle klassen en kantoren gerenoveerd. Er zijn nieuwe toiletblokken geplaats. De school is voorzien van elektriciteit, en er is water voor de kinderen. Dit project is tot stand gekomen door bijdragen van verschillende donoren, en er is één-derde gefinancierd door Wilde Ganzen. We zijn trots op de verandering die de school heeft gekregen. Ook de verandering met betrekking tot de betrokkenheid in de gemeenschap is erg merkbaar. Bijna alle ouders sturen hun kinderen nu naar school waardoor inmiddels 700 kinderen naar deze school gaan. Met de bouw van meer klaslokalen komen er nog meer hogere klassen op de school.

0 +

Donaties...maar meer is welkom

About Us

Siamatika school

Het jaar erna zijn we verder gegaan met dit project. Met behulp van Wilde Ganzen konden we een pre-school bouwen. Ook is de school voorzien van een leuke speeltuin. Alle klassen hebben schoolmeubilair en ook schoolboeken. De school is omheind, zodat dieren niet meer op het terrein kunnen komen en de school netjes en schoon blijft.

Als blijk van betrokkenheid heeft de gemeenschap zelf twee lerarenhuizen gebouwd. Maar ook is de gemeenschap betrokken (bij overigens beide projecten), door het schoonhouden van het gebied, het bouwen van schaduwplekken, het planten van gras, enz.

siamatika

Siamtika school

0%
reeds gedoneerd
0

Liberi school "Childs First"

Our Funfact

Liberi school voor volwassenen

De betrokkenheid van de gemeenschap is met de komst van de Liberi foundation meer en meer toegenomen. Beide veranderingen zorgen voor een grote verbetering in de kwaliteit van het onderwijs in deze gemeenschap. Maar niet alleen de gemeenschap, ook de plaatselijk overheid helpt mee, om bijvoorbeeld te zorgen dat de Siamatika school ook meer docenten tot hun beschikking krijgt. Vanaf nu mag de Siamatika school zich de beste school van Siavonga noemen.
Dat is toch fantastisch!

Does lief

Doneren helpt!

Als je nu doneert dan help je Liberi Founation met het uitbreiden van het schoolleven van een kind.

0%

Help honderden kinderen aan beter onderwijs en -gezondheid

ValutaBedrag