info@liberifoundation.com

+31 (0) 527 763 423

Het Spijk 12, 8321 WT Urk, NL

Health post

De dokterspost in Kamimbi zou aan meer dan 10.000 mensen gezondheidszorg moeten bieden. Dit is niet realistisch aangezien het gebouw nu niet meer is dan een grote ruimte met twee aparte kamers. In de ene kamer worden de cliënten ontvangen en medicijnen verstrekt en de andere kamer is een ruimte waar kleine ingrepen plaatsvinden, maar ook worden hier de bevallingen ingeleid. Er is geen stromend water en elektriciteit ontbreekt. De ruimtes scoren vanuit hygiënisch oogpunt zwaar onvoldoende. Er is weinig medicatie maar ook bijna geen goede materialen om ingrepen en bevallingen goed te kunnen uitvoeren. Dit leidt tot veel complicaties. Helaas is er nog teveel sterfte bij zwangere vrouwen door vooral bloedvergiftiging. Maar ook virussen en parasieten zoals malaria maken nog teveel slachtoffers. De dokterspost heeft vijf medewerkers waarvan twee verpleegkundigen en drie van hen zijn ondersteunend personeel, grotendeels vrijwillig.

We willen de bouw van de gezondheidspost in twee fases realiseren.

Het verbeteren van de gezondheidszorg in Kamimbi Zambia, door het bouwen van een volledige nieuwe dokterspost. Deze gezondheidspost zal meer functioneren als een kleine kliniek, waar ook langdurige monitoring van zieken kan plaatsvinden. 

We willen dit project in twee fases realiseren.

  • Fase 1 is het bouwen van een kleine kliniek/gezondheidspost (2022-2023).
  • Fase 2 de huidige kliniek ombouwen tot verloskundige afdeling (2023-2024).

Fase één 

We willen een kleine kliniek bouwen met opname mogelijkheid. In eerste instantie is de kliniek bestemd voor preventieve gezondheidszorg, het geven van vaccinaties, spreekuur, dagbehandeling en kleine medische ingrepen en opname voor observatie. De kliniek bestaat uit verschillende ruimtes (zoals te zien op bijgevoegde tekening). 

  • Aparte opnameruimtes voor mannen, vrouwen en kinderen. 
  • Apotheek 
  • Kantoor
  • Wachtkamer
  • Spreekkamer
  • Hygiëne sluis
  • Toilet en douche faciliteit
  • Opslagruimte

We willen de kliniek voorzien van stromend water en elektriciteit.

Lees ook:

De effecten van klimaatverandering in Zambia

Zambia wordt geconfronteerd met de ergste klimaatveranderingsramp sinds 1964, met zeer weinig regenval geregistreerd in de periode 2023 tot 2024. De impact van deze droogte…

Voortgezet onderwijs

Achtergrond De Liberi school is in de afgelopen jaren een prachtige school geworden. In 2024 zijn de eerste  kinderen ook reeds gestart met de laatste…

Doneer

0%
reeds gedoneerd
0

Help honderden kinderen aan beter onderwijs en -gezondheid

ValutaBedrag