info@liberifoundation.com

+31 (0) 527 763 423

Het Spijk 12, 8321 WT Urk, NL

Voorlichting

Om de vicieuze cirkel te doorbreken en problemen aan te pakken die van generatie op generatie worden doorgegeven, is samenwerking en gezamenlijke inspanning essentieel. Het team van de Liberi school en het personeel van de gezondheidspost werken samen om meisjes en vrouwen te ondersteunen. Ze bieden niet alleen onderwijskansen, maar organiseren ook evenementen zoals vrouwendagen en meisjeskampen.

Tijdens deze activiteiten leren meisjes en jonge vrouwen over gezondheid, hygiëne, gezinsplanning en het opkomen voor zichzelf. Door deze kennis kunnen ze weloverwogen beslissingen nemen en hun eigen toekomst vormgeven. Bovendien organiseert de Liberi school jaarlijks een zomerkamp waar meisjes educatie krijgen over belangrijke levenslessen. Dit kamp biedt niet alleen educatieve mogelijkheden, maar ook sport, spel en een gemeenschapsgevoel. De meisjes delen de informatie die ze tijdens deze week opdoen met hun vrienden en familie, wat waardevol is voor de hele gemeenschap.

Naast deze activiteiten voor meisjes en vrouwen, organiseert de Liberi school ook bijeenkomsten voor de gemeenschap over onderwerpen zoals aidspreventie. Door dergelijke initiatieven en bewustwording te bevorderen, dragen ze bij aan het doorbreken van de overdracht van problemen van de ene generatie op de andere. Hoewel het een complex vraagstuk is, is elke inspanning een stap in de goede richting.

 

Lees ook: